MALATYA / YAZIHAN - Durucasu Abdurrahman Serttaş Çok Programlı Anadolu Lisesi

Nis

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.   Müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.    Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Nis

Durucasu Abdurrahman Serttaş Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Filistin'deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla kermes programı düzenlendi. Kermesimize İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sadun KILINÇ ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Bedri ALTUNTAŞ ve İlçe Müftüsü Abdullah SUCU  teşrif etmişlerdir. Ayrıca kermese ilçe halkının da katılımı olmuştur. Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış oldukları ürünlerin ve düzenlenen Müzayede gelirleri Filistin'e destek olmak amacıyla  toplandı.

Okul müdürümüz Sayın Mehmet ŞİMŞEK, bu anlamlı organizasyona katkısı bulunan başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere herkesi tebrik ederek teşekkür etti.

Nis

İlçemizde Durucasu Abdurrahman Serttaş Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan  “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Günü Etkinlikleri” SODES salonunda gerçekleştirildi.

Hazırlanan programa Kaymakamımız Sayın Rabia YURDAKUL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sadun KILINÇ Belediye Başkanı Nevzat ÖZTÜRK, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız  katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması  ile başlayan program  günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması ile sona erdi.

OKULUMUZDA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Okulumuzda 18 Mart 2024 Pazartesi günü , 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenlendi. Okulumuzda  düzenlenen anma programında, okulumuz öğrencileri tarafından Çanakkale Deniz Zaferinin manası ve önemi ile ilgili şiirler, hikayeler okundu.  Ayrıca okulumuz öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi ile ilgili ezgi ve türküler seslendirilerek program sona erdi.

Dönem Sonu Faaliyet Haftası Etkinliklerimiz'

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Yapılacak etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.

Bu kapsamda  okulumuzda yaptığımız çeşitli etkinlikler…

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.